Werkwijze

Telefonisch kennismakingsgesprek
In het telefonisch kennismakingsgesprek vertel ik kort over de inhoud  van de begeleiding en mijn rol daarin als gewichtsconsulente. Zo probeer ik een goed beeld te schetsen van mijn werkwijze. Als cliënt is het dan duidelijk wat je kunt verwachten en maakt het makkelijker om te beslissen of de begeleiding bij je past. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis.

Intakegesprek
Bij het eerste bezoek wordt er een dossier aangemaakt, waarin je persoonsgegevens, je gezondheidsgegevens en bijzonderheden worden opgenomen. Vervolgens meten we je gewicht, het vet- en vochtpercentage, door middel van de weegschaal. Aan de hand daarvan kan de BMI berekend worden en stellen we samen een streefgewicht vast. Op basis van al deze gegevens kan ik een begeleidingsplan maken dat op jouw persoonlijke situatie is afgestemd. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur.
 

http://bmi-berekenen.be/ideaal-gewicht-berekenen.html


Vervolgconsulten
In het eerste vervolgconsult krijgt je een week menu mee. Dit is een basis week menu, wat past in jou persoonlijke situatie. In de daarop volgende consulten leer je vervolgens hoe je in dit basismenu kunt variëren met gezonde keuzes. Tijdens een consult wordt ook uitleg gegeven over bijvoorbeeld de verschillende voedingsstoffen, het lezen van etiketten, de werking van de stofwisseling en spijsvertering en het belang van regelmatig bewegen. Naast het geven van informatie en uitleg, zal ik je ook motiveren en stimuleren om je doel te behalen. Je eigen inzet is daarbij natuurlijk ook erg belangrijk! Een regelmatige afspraak bij de gewichtsconsulent wordt vaak als een goede "stok achter de deur" ervaren.

Duo-consulten
Duo consulten hebben dezelfde inhoud als gewone consulten, alleen met het grote verschil dat je samen met je partner, buurvrouw/man, vriend(in), zus of broer gaat. Voordeel is je motiveert en stimuleert elkaar en het is goedkoper.

Weegmomenten
Wil je na het begeleidingstraject graag een controlemoment houden,
om terugval in oude gewoontes te voorkomen? Maak dan periodieke
afspraken voor een weegmoment. Dit wordt vaak gedaan wanneer
bijvoorbeeld alle informatie is besproken en er geen hulpvraag
meer is of wanneer je zelfstandig overweg kunt met je nieuwe
eetgewoontes en je streefgewicht is behaald of het binnen je bereik ligt.

 

Online coachen
Je wilt zelfstandig afvallen maar toch heb je een stok achter de deur nodig?
Dan is online coachen iets voor jou. Ik bied je een programma waar je online begeleidt wordt
naar een gezondere leefstijl. Jij bepaalt de tijd en snelheid van jouw persoonlijk programma.
Na de digitale intake, maak ik een voedingsanalyse voor jou en krijg je een dagmenu via de mail.
Daarna ga ik samen met jou het online traject in met de richtlijnen van de Puur Gezond methode.